Lärkan (konstgräs)
15 april 2022
13:00

Referat: Sala FF - Fagersta Södra IK

Wille sänkte Sala i premiären med sina 4 mål . Södra tog en riktigt fin seger på bortaplan när Sala FF besegrades med hela 5-1 på långfredagen . Södra började klart bäst och hade 2 bra lägen direkt i inledningen där Wille testade hemmamålisen med ett par kanoner men keepern i Sala gör ett par fina räddningar. Därefter har Reza ett skott som går strax över ribban . Sala tar för sig alltmer och spelet jämnar ut sig . Sala har ett par avslut men rakt på OJ i Södramålet . Södra tar ledningen med 1-0 i den 32:a minuten efter ett mycket vackert anfall där Reza frispelar Wille som inte gör nåt misstag . Tyvärr tvingas Reza Hosseini utgå direkt efter målet pga skada . 2-0 gör Wille Klase'n i den 42:a minuten som snappar upp bollen efter ett misstag i Salaförsvaret . Wille ser att målisen är lite långt utanför sitt mål och lobbskjuter in bollen från 25 meter . Halvtidsresultat är 2-0 där coach Remco inte riktigt var nöjd med spelet utan bestämde sig för att göra några förändringar till andra halvlek som blev väldigt lyckade . Sala har ett bra läge men avslutet går strax utanför stolpen . Även Daniel Johansson är nära att näta för Södra när han lossar vänstern efter ett vackert anfall men bollen smiter strax utanför stolpen . Istället så fullbordar Wille sitt hattrick i den 60:e minuten när han rundar målisen och rullar in 3-0 målet . 4-0 gör Danne Johansson i den 62:a minuten efter att George Minassian assisterat . 5-0 till Södra gör en glödhet Wille Klase'n som dunkar in bollen med vänstern rätt upp i första krysset på pass i från Hadi Hosaini . Sala tröstmålar och gör 1-5 på övertid . Slutresultatet skrivs till 5-1 för Södra .
Bäst i Södra var försvarets unga Ali Aljousef som gör sin första match från start i A-Laget och gör det riktigt bra tillsammans med mittbackskollegan Max Holmberg. På mittfältet var Daniel Johansson dominerande även Ignacio Giampaolo ska ha godkänt för sin andra halvlek där han var riktigt bra . Framåt handlade allt om Wille Klase'n som gjorde en fantastisk match idag . Nu äre full laddning inför kommande helg då vi gästas utav Rengsjö SK i hemmapremiären .